sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Focaccia

Tämän leivän kanssa voi tehdä kivoja juttuja - sen kanssa on mahtava saapua kylään. Olen tehnyt sen useammankin kerran ja tervetulotoivotus on aina ollut lempeä! Sen kanssa voi myös tavata ystäviä kotona ja mussuttaa sormet öljyssä pöydän ääressä.

Niin helppo resepti ja tuoreena todella herkullista. Alkuperäisessä reseptissä oli oliivinpaloja, joita voit toki käyttää, itse jätän ne useimmiten pois, kun niin monet eivät niistä tykkää. Voit myös lisätä leipään mielesi mukaan lähes mitä vaan - kirsikkatomaatteja, juustoa, sipulirenkaita - just as You like it!






                FOCACCIA



taikina:

4 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
1 l vehnäjauhoja
2 tl merisuolaa
1 rkl sokeria
1 dl oliiviöljyä

pinnalle:

tuoretta rosmariinia, tuoretta timjamia, sormisuolakiteitä ja runsaasti oliiviöljyä









Sulata hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja sokeri. Ala alustamaan jauhoja vähitellen taikinaan. Viimeisenä lisää oliiviöljy pienissä erissä. Näin helppoa. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Levitä kohonnut taikina uunipellille oliiviöljyllä voidellun leivinpaperin päälle - kohota uudelleen. Tee kohonneeseen leipään reikiä, valuta päälle oliiviöljyä, ripottele suolaa ja levittele tuoreet yrtit tasaisesti.

Paista n. 20 minuuttia 200 C asteessa. Valuttele lämpimälle leivälle lisää oliiviöljyä.







Ei kommentteja: